Društvo

Reprogram poreskog duga

Poreska uprava Filijala Novi Pazar obavestila je ovih dana sva fizička lica i firme, koji imaju evidentiran dug, o jedinstvenoj prililici da svoje obaveze izmire na rate ili odjednom bez kamate.

Ova zakonska  pogodnost odnosi se na sve poreske obveznike koji podnesu zahtev za reprogram od 1. aprila pa do 2. jula ove godine.

Sva fizička i pravna lica koja u Poreskoj upravi imaju evidentiran dug po osnovu doprinosa za obavezno socijalno osiguranje iz poljoprivrede, poreza na registrovano oružje ili prihoda od obavljanja samostalnih delatnosti , kao i svih ostalih javnih  prihoda,  mogu podneti zahtev za reprogram duga.

Ovakav zahtev može se podneti samo jednom.

U obaveštenju Poreske uprave Filijale u Novom Pazaru kaže se i da ukoliko se dugovani porez plati jednokratno uplatiocu će biti otpisana celokupna kamata na taj iznos.

Ova prelazna odredba  odnosi se na obveznike koji imaju dug do 2 miliona dinara, bez kamate, i sa rokom dospeća za naplatu pre 4. marta ove godine.

Obveznici su dužni da pre podnošenja zahteva za reprogram izmire samo tekuće obaveze  dospele za plaćanje posle 4. marta ove godine  i o tome podnesu dokaz.

Iz Filijale Poreske uprave naglašavaju da je ovo jedinstvena prilika za sve obveznike da izmire nagomilane obaveze jer je ova zakonska mogućnost datumski ograničena.

Više informacija o reprogramiranju poreskog duga obveznici mogu da dobiju obraćanjem Filijali Poreske uprave u Novom Pazaru u Ulici “AVNOJ-a” bb.

D. J.

Podeli