Vesti

Mještani Mura pozdravili listu “Za evropski Novi Pazar”

“Mi smo ujedinitelji i mi smo napravili listu kojom Pazar treba da se ponosi”, rekao je Rasim Ljajić na skupu Koalicije Za evropski Novi Pazar, održanom u Muru. Tom prilikom Ljajić je istakao da je SDP vodeća stranka u Sandžaku i da ju je do sada podržalo svojim potpisom preko 20.000 građana te da je pobjeda ove liste potpuno izvjesna.

 

Predizborna okupljanja su planski počela skupom u naselju Mur, u kojem sve više novih birača javno podržava politiku Sandžačke demokratske partije.

Direktor Javnog preduzeća za izgradnju grada Novog Pazara, Mujo Šaćirović, rekao je da SDP djelima stoji iza svojih riječi istakavši da je ta stranka mnogo više uradila za mještane Mura od bilo koje iz predhodnih vlasti.

Član gradskog odbora SDP-a, EldIn Mašović, pozvao je birače da se ne oslanjaju na to što je, kako je rekao, pobjeda ove liste izvjesna i sigurna, već je ukazao na potrebu da se svi aktiviraju i daju svoj maksimalan doprinos, te podrže one koji ujedinjuju. On kaže da je 24. april prilika da se glasa za one koji rade i donose u grad Novi Pazar.

Skupu se obratio i kandidat za odbornika sa liste “Za evropski Novi Pazar Rasim Ljajić” , Sead Šaćirović, koji je naglasio da u Muru više nikada  ne bi  trebale da dobiju glasove političke opcije koje su podsticale da se braća međusobno ne selame i opcije koje su pravile sukobe. Kako je Šaćirović rekao, neophodno je da te opcije odu u politički zaborav, a da grad nastavi da napreduje.  

Muamer Suljović,  jedan od mještana Mura rekao je ovo prvi put u poslednjih 20 godina da sa govornice govore ljudi iz ove mjesne zajednice, koji su upoznati sa potrebama i problemima prosečnog stanovnika ovog kraja. On naglašava da su druge političke opcije samo obećavale, a da nikad ništa do sada nisu ispunile.

Osnivač SDP-a,  Rasim Ljajić je skup u Muru ocijenio kao prvi pobjednički skup u ovoj kampanji i da će se završiti slavljem na trgu nakon izbora. Istakao je da je Lista za evropski Novi Pazar ujedinila sve partije i ljude koji vole svoj grad. Ljajić je sugerisao građanima i pripadnicima različitih stranaka da uporede izgled grada iz 2008. godine i to kako Novi Pazar izgleda danas, naglasivši da je to dovoljno biračima da donesu pravu odluku.  

On je rekao da ne može da obeća autonomiju ali da može obećati da će sa pobjedom ove liste Mur biti mjesto sa svim asfaltiranim ulicama i riješenim komunalnim problemima. Tokom ovog skupa Ljajić je više puta istakao da je ponosan na svakog čovjeka sa liste Za evropski Novi Pazar i da su na njoj samo odabrani, pošteni i sposobni ljudi. 

 

Armin Šaljić

Podeli