Politika

”Analfabeta i dr” premijerno u Novom Pazaru

”Analfabeta i dr”, u režiji i dramatizaciji Albina Salihovića, a po tekstu Branislava Nušića, jedna je od tri premijerno izvedene pozorišne predstave u Novom Pazaru proteklog vikenda. Prvo profesionalno rediteljsko ostvarenje novopazarskog glumca, privuklo je veliku pažnju ljubitelja pozorišne umetnosti u ovom gradu.

 
‘’Građanske drame Branislava Nušića’’, tema je master rada Albina Salihovića, pa nije slučajno što je prvo profesionalno rediteljsko ostvarenje ovog novopazarskog glumca, bazirano upravo na tekstovima svevremsnskog Nušića.

”Opredelio sam se za ovu  komediju, radio sam je na jaedan satiričan način, jer to je odličan način da se razbije jednoumlje o bilo kojim temama koje nas okružuju i čine našu stvarnost. Smejemo se da ne bismo plakali”, izjavio je glumac i reditelj Albin Salihović. ”To je jedan mali doprinos – dodao je –
Gradu i Gradskoj upravi, koja nas sve vreme bodri i podiže kulturu na veći nivo.”

Pozorišna predstava posle premijere tek počinje da živi, pa će se ‘’Analfabeta I dr’’ još dugo igrati na sceni novopazarskog Kulturnog centra. Kako je najavljeno u planu su i brojna gostovanja a nisu isključeni ni pozorišni festivali.

S. Lj.

Podeli