Vesti

Filandra: ’’Zukorlićev manipulativni gest’’

Zukorlićevo političko angažovanje neće doneti ništa dobro Bošnjacima, kazao je u razgovoru za Radio televiziju Novi Pazar dekan fakulteta političkih nauka u Sarajevu, profesor doktor Šaćir Filandra. Ovakav potez Filandra vidi kao jedan manipulativni gest.

 

Bošnjacima se prema njegovim rečima dešava repriza situacije u Bosni kada je bivši reis ul ulema Mustafa Cerić ušao u politiku i u političkoj areni prošao katastrofalno. Filandra je izrazio nadu da će se tako završiti i potez sada bivšeg muftije Muamera Zukorlića.

’’Takav potez nije popularan niti je uobičajen. To je manipulativni gest koji vama neće doneti ništa dobro niti njemu samom lično s obzirom da to jedinstvo i to menjanje košulja, danas politička a sutra verska nije dobro, i sve to jednoj manjinskom muslimanskoj zajednici kakva je bošnjačka u Srbiji navlači podozrenje većinskog nemuslimanskog okruženja. Jednostavno tako nešto nije u skladu sa demokratskim trendom kakav vlada i u samoj Srbiji’’ smatra Filandra.

On je istakao da Bošnjaci trebaju slediti vladajuće evropske trendove i demokratske standarde, te da moraju izbegavati bilo kakvu monopolizaciju bilo da se radi o duhovnoj, političkoj ili ekonomskoj koje su prema njegovim rečima odraz totalitarnog principa.

 Senada Kalić

Podeli