Društvo

Rješavanje konflikata u obrazovno-vaspitnom procesu

Regionalani centar za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju organizovao je seminar za prosvetne radnike osnovnih i srednjih škola na temu, ”Prevencija i metode rešavanja konflikata u obrazovno-vaspitnom procesu“. Predavači su bili istaknuti profesori sa Singidunum univerziteta.

Stručno usavršavanje je za mnoge profesore i nastavnike zakonska potreba,  a za neke prosvetne radnike potreba za uspešnijim obavljanjem profesionalnih zadataka. Uloga Regionalnog cenra za usavršavanje zaposlenih u obrazovanju je da olakša prosvetnim radnicima put sticanja znanja i praćenja savremenih metoda u nastavi, ali i da smanji troškove i olakša onima koji bi bili u obavezi da zbog seminara putuju.  

Ovaj, kao i svi dosadašnji seminari u organizaciji Regionalnog centra za profesionalni razvoj, je besplatan. Ovog puta predavači su bili profesori sa Singidunum univerziteta, koji su govorili o prevencijama prevazilaženja i metodama rješavanja konflikata u obrazovno-vaspitnom procesu.

Direktor Regionalnog centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju, Hajrudin Hajrović, najavio je da će u skorijoj budućnosti u Novom Pazaru biti oformljen naučni klub.

Kako je najavljeno, okupljaće talentovane studente i profesore koji žele da se bave istraživanjem i naukom.

A. Š.

Podeli