Vesti

Saradnja vlasti i sindikata kroz formiranje Socio-ekonomskog savjeta

Učesnici regionalne konferencije sindikalnih organizacija, iz zemalja okruženja, koja se održava u Novom Pazaru sastali su se i o različitim temama koje imaju za cilj unapređenje saradnje razgovarali sa gradonačelnikom dr Mehom Mahmutovićem. Mahmutović je nakon sastanka najavio i formiranje Socio-ekonomskog savjeta, te Privredne komore Novog Pazara.

 Predstavnici sindikalnih organizacija iz Srbije, Crne Gore Hrvatske, Bosne, Makedonije i Turske juče su u našem gradu razgovarali o jačanju saradnje, te opstanku sindikata u vremenu krize i promena. Danas, o daljoj saradnji te o značaju i formiranju Socio-ekonmskog savjeta razgovarali su sa gradonačelnikom dr Mehom Mahmutovićem.

“Meni je drago što je Novi Pazar centar regionalnog okupljanja sindikata. Osim našeg dragog gosta iz Turske, Džemaila Bakindija, danas je sa nama i Ljubisav Orbović, predsjednik Samostalnog sindikata Srbije, ali i predstavnici sindikata Telekoma, PTT-a, kao i novopazarski sindikalci, čiju dobru i kvalitetnu organizovanost želim da pohvalim“, rekao je gradonačelnik. 

Predsjednik saveza samostalnih sindikata Srbije, Ljubisav Orbović rekao je nakon sastanka da saradnja sa sindikatima iz Turske traje godinama te da je rezultirala velikim uspjesima. On je istakao zadovoljstvo zbog najavljenog formiranja Socio-ekonomskog savjeta.

„Ideja osnivanja takvih savjeta u gradovima širom zemlje, ideja je na koju smo došli sa gospodinom Rasimom Ljajićem koji je u to vrijeme ministrovao našim resorom. Zamisao je bila da kroz savjet poslodavci, radnici, Vlada i lokalna samopuprava dolaze do rješenja problema i to putem dijaloga”, rekao je Orbović.

Predsjednik Sindikata turizma i ugostiteljstva Turske i član Turske konfederacije sindikata, Džemail Bakindi, kazao je da aktivnosti tokom ova dva dana u Novom Pazaru predstavljaju početak i temelj saradnje i zajedništva.

“Sastanak sa gradonačelnikom bio je  veoma uspješan zbog veoma korisnih informacija koje sam  dobio. Vjerujem da će rad savjeta koji će se formirati biti uspješan. Uvijek smo zainteresovani za projekte u kojima se implementira socijalni dijalog i pružićemo mu svu vrstu podrške. Želim da se zahvalim gradonačelniku i da kažem da je on veoma važan za nas”.

Seminari, te regionalne konferencije za sindikalne organizacije biće organizovane i u zemljama u okruženju i Turskoj.

A.N.

 

Podeli