Politika

Dani Kanade u Novom Pazaru

Nizom različitih kulturnih događaja od 7. do 9. marta u novopazarskom Kulturnom centru biće održani „Dani Kanade u Novom Pazaru“. Reč je o manifestaciji koja kroz predavanje, film i likovnu umetnost, afirmiše kanadsku kulturu.

 Prvi u nizu događaja koji će biti realizovan u Danima Kanade jeste predavanje kanadskog amabasadora u Srbiji, Filipa Piningtona. Tema predavanja je “Kanadski multikulturlani mozaik” i biće održano u svečanoj sali Kulturnog centra 7. marta sa početkom u 11 časova. Istog dana od 19 časova u galeriji Multimedijalnog centra biće otvorena izložba grafika kanadske ujmetnice, Heder Hjuston.

Kanadska kultura biće predstavljena i projekcijama dva filma, od kojih je jedan edukativan i na specifičan način uči mališane kulturi Eskima. Njegova projekcija zakazana je za 8. mart u 18:00 časova,  a već sutradan od 20 časova biće održana projekcija filma Mamica, režisera Havijera Dolana.

Organizatori pomenutih događaja su NVO Akademska inicijativa Forum 10,  Kulturni centar i grad Novi Pazar. Kompletna manifestacija se relizuje uz podršku amabasade Kanade u Srbiji.  (A.Š.)

Podeli