Društvo

Nacrt strategije bezbjednog Novog Pazara dobio saglasnost Savjeta za bezbjednost

Na poslednjoj sjednici Savjeta za bezbjednost grada Novog Pazara data je saglasnost na Nacrt strategije bezbjednog Novog Pazara za period od 2016. do 2020. godine. Savjet je takođe usvojio i izvještaj Policijske uprave za predhodnu godinu, na osnovu kojeg se zaključuje da je stanje bezbjednosti u Novom Pazaru poboljšano i unaprijeđeno u odnosu na prethodni period.

Savjet za bezbjednost grada Novog Pazara je na poslednjoj sjednici podržao inicijativu Savjeta za bezbednost saobraćaja i Gradskog vijeća za organizaciju i sprovođenje takmičenja osnovnih škola „Šta znaš o saobraćaju“.Grad Novi Pazar želi da kroz reafirmaciju ove nekada tradicionalne manifestacije doprinese povećanju sigurnosti djece u saobraćaju i unaprijedi bezbjednosnu kulturu najmlađih.

Na poslednjoj sjednici data je i podrška projektu „Odlučno protiv narkomanije“. Ovaj projekat će realizovati Grad Novi Pazar uz pomoć svih relevantnih službi i institucija u gradu i na taj način dati svoj puni doprinos u borbi protiv ovog zla današnjice.

Članovi Savjeta za bezbjednost su najprije razgovarali, te dali saglasnost na Nacrt Strategije bezbjednosti grada Novog Pazara za period 2016. – 2020. koja je prethodnih nekoliko meseci pripremana u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji i eminentnim ekspertima iz ove oblasti.

U Nacrtu, Među prioritetima su bezbjednost i sigurnost građana i njihove imovine, bezbjednost saobraćaja, porodica kao sigurno mjesto bez nasilja, zdrav život, kvalitetan život za mlade i Savjet za bezbjednost koji radi u skladu sa potrebama sredine za sigurnošću.

Nakon javne rasprave koja je trajala do 29. januara konačna verzija Strategije bezbjednog Novog Pazara koja je na sjednici najprije usvojena od Savjeta za bezbjednost, biće proslijeđena na usvajanje Skupštini grada.

Kao vrlo pozitivno, Savjet je ocjenio izvještaj Policijske uprave za 2015. godinu, iz kojeg se vidi da je prema zvaničnim podacima MUP-a stanje bezbjednosti u gradu Novom Pazaru poboljšano i unaprijeđeno u odnosu na prethodni period.

A.N.

Podeli