Društvo

Građevinska sezona intenzivirana novim radovima

Radovi na izgradnji fekalne kanalizacije u Ulici Narodnog fronta sa kracima u dužini od oko 270 metara odvijaju se planiranom dinamikom.

Paralelno sa tim radovima na izgradnji kišne i fekalne kanalizacije u dužini od 1 500 metara, te vodovodne mreže, radi se i u naselju Dugaliće brdo. Projekti od značaja za mještane koji žive u tim gusto naseljenim djelovima Novog Pazara finansira grad Novi Pazar sredstvia njemačke razvojne banke KFW.

Građevinska sezona intenzivirana je radovima na izgradnji fekalne kanalizacije u Ulici Narodnog fronta i njenim kracima u dužini od oko 270 metara. Cilj Gradske uprave je da se i u prigradskim naseljima uz napore poboljšaju uslovi življenja, a unapređenje komunalne infrastructure u velikoj mjeri je doprinjelo tome. Radove je obišao direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” Hanefija Brničanin, kako bi se uvjerio da će ugovorene obaveze izvođača radova biti ispoštovane u roku.

Dugaliće brdo, naselje u Novom Pazaru koje se ubrzano izgrađuje dobiće vrlo brzo kišnu i fekalnu kanalizaciju, te i urednije vodosnabdijevanje. Brničanin koji je obišao i ove radove zadovoljan je kvalitetom i intenzitetom izgradnje.

Ovi projekte finasira Grad Novi Pazar sredstvima njemačke razvojne KFW banke. Radove izvodi ovdašnje preduzeće Ikan company, te firma Jedinstvo iz Sevojna. Brničanin je najavio da će novopazarska Gradska uprava kao što je najavljivano već sada realizovati niz infrastrukturnih projekata, i time započeti godinu velikih ulaganja u razvoj infrastrukture Novog Pazara.

A.N.

Podeli