Vesti

Jolović: Potrebno doneti novi Zakon o sportu

Skupština Srbije zaključila je načelni pretres predloga Zakona o Sportu. U diskusiji po tom pitanju učestvovao je i narodni poslanik Srpske napredne stranke Nikola Jolović. On je izneo više razloga zbog kojih je potrebno doneti novi zakon. U ime Grada, Jolović je u Skupštini Srbije zahvalio predstavnicima Vlade, za sve ono što su, kako je istakao, učinili za sportsku infrastrukturu u Novom Pazaru.

 

U prilog potrebe donošenja novog zakona o sportu, naroni poslanik Srpske napredne stranke Nikola Jolović izneo je, između ostalog, rezultate istraživanja sa Instituta za javno zdravlje Batut, koji ukazuju na to da se, u poređenju sa zemljama EU stanovnici u Srbiji nedovoljno bave sportom.

”U zemljama Evropske unije 40 odsto stanovnika se bavi sportom, dok je u našoj zemlji taj procenat svega 10 odsto”, kazao je Jolović.

”Jedan od razloga – kako je naveo Jolović – je i potreba sprečavanja dosadašnje prakse tajnih ugovora između sportiste i sportskih organizacija”. On je takođe istakao da se pravni položaj profesionalnih sportista u skladu sa važećim zakonom, većinom ne ostvaruje u praksi, kao i brojne zloupotrebe kada je u pitanju naknada od transfera sportista.

S.Lj.

Podeli