Društvo

Savetovaje o poreskim olakšicama

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje organizovala je danas, u saradnji sa Poreskom upravom, PIO- fondom i Gradskom upravom savetovanje za privrednike u vezi novih zakonskih propisa iz oblasti poreza i doprinosa. Posećenost je bila izuzetno dobra, što samo govori o aktuelnosti ove teme.

Zakon o izmenma i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana i Zakon o izmenama i dopunama  Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje  usvojeni su na sednici Narodne Skupštine Republike Srbije krajem prošle godine.

U ovim zakonima sadržane su nove olakšice za novozaposlene radnike kao i produženje roka u kojem se mogu koristiti isto takvi stari propisi.

Koliko novine u Zakonu mogu da budu problem privrednicima moglo se zaključiti i iz njihovih pitanja, tako da je savetovanje poptpuno opravdalo svoju namenu.

Povraćaj dela poreza, na osnovu zapošljavanja u statusu novih radnika, po starom Zakonu u Novom Pazaru je već koristilo 400 lica.

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje smatraju da će izmenama Zakona i drugim podsticajnim merama taj broj u ovoj godini biti daleko veći.

D.J.

Podeli