Društvo

Elektrodistribucija potrošače nije obavijestila da neće imatu struje

Dio Novog Pazara bio je bez struje u periodu od 7 do 15 časova. O planiranom isključenju i radovima nisu obavješteni mediji i ustanove kojima je struja od velikog značaja za rad. Bez struje su danas bile mnoge škole, obdaništa i prozvodni pogoni, a direktor Elektrodistribucije Novi Pazar Zvonimir Milanović ističe da se radilo o ozbiljnom problemu.

 

Određena naselja u Novom Pazaru u kojima su brojne obrazovne ustanove i proizvodni pogoni bili su nespremni i ne obavješteni o planiranom isključenju u snabdjevanju strujom. Do čak 60 trafostanica struja danas nije dolazila, što je prouzrokovalo nestanak električne energije u užem centru i južnom djelu Novog Pazara.

Milanović ističe da nije njihova obaveza da obavještavaju ustanove o planiranim isključenjima, i da mediji i ustanove koje žele takve informacije moraju pozvati Elektrodistribuciju.

Ukoliko vam se ovih dana usled čestih prekida u napajanju strujom desilo da vam se pokvare kućni aparati, naknadu štete potražite kod Elektrodistribucije, to je vaše pravo.

Elektroprivreda Srbije stiče se utisak, od građana ovog grada traži samo pare za struju koju potroše, od tih para ništa se ne ulaže u elektro mrežu Novog Pazara. Grad Novi Pazar nije krivac zbog nenajavljenih planiranih isključenja..

Na pitanje da li osjeća moralnu odgovornost što su radnici u privatnim firmama otišli na posao, ali usled isključenja ostali bez posla i dnevnice Milanovic kaže da mu ni malo nije prijatno zbog današnje situacije.

I rad pumpi na buster stanicama zbog isključenja struje danas je bio ugrožen.

Na kraju direktor Elektrodistribucije Novi Pazar Zvonimir Milanović kao veliki problem istakao je i krađu struje u našem gradu i najvaio pojačane kontrole u borbi protiv tog problema.

Reagovala i Sandžačka demokratska partija

“Da je bilo volje i organizacije od strane Elektrodistribucije Novi Pazar, Gradska uprava bi o planiranim isključenima i radovima obavjestila sve škole i ustanove koje su danas ostale bez struje, tako nam se djeca danas ne bi mrznula u školama”, reakcija je iznjeta na vanrednoj konferenciji za novinare Sandžačke demokratske partije a povodom prestanka u snabdjevanju električnom energijom tokom većeg dijela dana.

Nije dovoljno samo vršiti popravke na elektro mreži, neophodno je da se obavljaju stalna ulaganja, te da se rekonstruiše kompletna mreža, izričiti su u Sandžačkoj demokratskoj partiji, nakon današnjeg nestanka struje, a smatra magitar elektrotehnike Azrudin Pećanin.

Posledice loše saradnje Elektrodistribucije Novi Pazar sa medijima i Gradskom upravom osjetili su mještani i ustanove u određenim dijelovima grada kada su iznenada ostali bez struje u periodu od 7 do 15 časova, smatra član predsjedništva SDP Mirsad Jusufović. A. N.

Podeli