Društvo

Tribina: “Prevencija radikalizma i ekstremizma”

Na nedavno održanom sastanku SavJeta za bezbJednost Novog Pazara usvojena je preporuka da Regionalni centar za stručno usavršavanje bude organizator “Prve otvorene naučne konferencije o prevenciji radikalizma i ekstremizma”. Tribina će se održati u subotu, a cilj je stalna bezbJednsot, odnosno prevencija pojave i širenja radikalizma i ekstremizma na ovim prostorima.

 

Savjet za bezbjednost Novog Pazara na sjednici održanoj početkom nedjelje govorio je o trenutnoj bezbjednosnoj situaciji u gradu. Ona je ocjenjena kao stabilna, a članovi i predsedavajući Savjeta za bezbjednost stava su da je strah od eventualnih opasnosti uvijek prisutan, i da sve strukture moraju aktivno raditi na prevenciji i sprečavanju pojave radikalizma i ekstremizma.

Prema riječima Hajrovića mladi su veliki potencijal Novog Pazara, njima je potreban posao, a jedan od preduslova za ekonomski razvoj ovog kraja je i stabilna bezbjednosna situacija.

U toku je i završetak izrade nacrta Strategije bezbjednog Novog Pazara na kojoj rade predstavnici Savjeta za bezbjednost grada Novog Pazara, relevantnih institucija i ustanova, Skupštine, Gradskog vijeća, načelnici odjeljenja Gradske uprave, te NVO i medija. Predviđeno je da nacrt, kada se završi, bude dat javnosti na uvid nakon čega će se naći pred odbornicima lokalnog parlamenta Novog Pazara.

Podeli