Društvo

Gradonačelnik primio šampione

“Grad će nastaviti da pomaže pojedince i sportske klubove, osvajače evropskih i svjetskih medalja. I u narednom periodu trudićemo se da razvijamo sportsku infrastrukturu kako bi naši sportisti imali vrhunske uslove za trening”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović nakon svečanog prijema članova kluba borilačkih sportova Novi Pazar. Podsjećamo, na upravo završenom Svjetskom prvenstvu u kik boksu Saida Bukvić osvojila je titulu šampionke svijeta.

 

Reprezentativka Srbije u kik-boksu, članica Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Saida Bukvić osvojila je zlatnu medalju u lou-kiku na Svjetskom prvenstvu u Beogradu, dok je Ajla Lukač u istoj disciplini poražena u finalu i osvojila srebrnu medalju. Na ovom prvenstvu bronzanu medalju u K1 do 60 kilograma osvojio je Sedad Bukvić. Tim povodom su ih predstavnici Gradske uprave svečano dočekali, a sa njima je razgovarao i čestitke uputio gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović, istakavši da je ovo rezultat ostvaren uz doprinos kluba, trenera Dupljaka al ii grada koji u skaldu sa mogućnostima pomaže klub i razvija sportsku infrastrukturu kako bi sportisti imali izvanredne uslove da treniraju.

Osvajači medalja, inače članovi najuspješnijeg kluba na upravo završenom Svjetskom prvenstvu zahvalni su gradu na pomoći, obećavaju nastavak uspjeha koje će i u buduće posvjetiti gradu i svojim sugrađanima.

Trener naših boraca Husein Dupljak ocjenio je nakon svečanosti u Gradskoj upravi da su njegovi kik-bokseri ostavarili veliki uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Beogradu. To je kaže Dupljak podstrek da klub još vrednije radi i još dugo postoji.

Klub borilačkih sporttova Novi Pazar proglašen je nakon osvojene tri medalje za najuspješniji klub u reprezentaciji Srbije, ali i kao najtrofejniji kolektiv među 800 sportista iz 64 države svijeta.

A.N.

Podeli