Vesti

SDP: Vakat je za promene u Tutinu

’’Vakat je…’’ poruka je koja je danas poslata iz Tutina sa Skupštine Opštisnkog odbora Sandžačke demokratske partije, održanog u u prepunoj Sali Doma kulture.

Novo rukovodstvo I mladi Tutina danas su jasno rekli da žele I da je vreme za promene, kako u vlasti tako I u njihovoj opštini, te da žele da se Tutin razvija po ugledu na druge gradove u kojima je na vlasti Sandžačka demokratska partija.

Više puta prekidan ovacijama osnivač stranke I minister Rasim Ljajić obraćajući se prisutnima kazao je da SDA I politika koju ta stranka vodi treba da ide u istoriju, a da ljudi u Tutinu treba da žive u modernoj I razvijenoj opštini kakvu zaslužuju.

Sala Doma kulture u Tutinu bila je mala da primi sve koji su želeli da prisustvuju Skupštini opštisnkog odbora SDP-a u Tutinu pa je veliki broj njih ostao ispred zgrade.

Oni koji su bili u Sali, njih skoro hiljadu mogli su od najvišeg rukovodstva SDP-a da čuju šta su ciljevi I planovi te stranke kada je razvoj Tutinske opštine u pitanju.

Prisutnima su predstvaljeni I članovi Foruma mladih SDP-a u Tutinu koji, kako I je I ranije isticano, iz dana u dan broji sve više čalnova. U radnom delu sednice izabrano je rukovodstvo te stranke u Tutinu a za predsednika je imenovan professor Safet Derdemez. On je obraćajući se prisutnima naglasio da vremena više nema, te da je vakat za promene koje Tutinu I njegovom življu treba da donesu boljitak. Taj boljitak, kako je naglasio, omogućiće Sandžačka demokratska partija

Prisutnima u tutinskom domu omladine obratili su se I predstavnici Foruma mladih te stranke, a video linkom reči podrške novom rukovodstvu uputio je dosadašnji predsednik dr Edin Jusović.

Na današnjem skupu u Tutinu najavljen je skup koji će u toj opštini biti održan u aprilu na platou I koji će, kako je rečeno, okupiti još više ljudi.

Podeli