Sport

Utakmica Kupa Srbije bitna Novom Pazaru

Fudbaleri Novog Pazara dočekaće sutra ekipu Javora i odigrati utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije. Trener Novog Pazara sa ekipama koje je predhodno vodio imao je uspjeha u utakmicama Kupa, a za sutra najavljuje maksimalnu borbu njegovih fudbalera u veoma bitnoj utakmici. Cilj mu je prolazak u narednu fazu takmičenja, a tome otežava činjenica po pitanju kadrovske situacije u timu. Utakmica sa Javorom igra se na Gradskom stadionu od 13 časova.

 

Ohrabren uspjesima sa ekipama Javora i Jagodine koje je ostvario u Kupu, trener Novog Pazara Mladen Dodić očekuje pozitivan rezultat i to da će svaki igrač koji dobije šansu dati maksimum od sebe na terenu. Priželjkuje plasman u narednu fazu takmičenja, a utakmica protiv Javora bitna je i na psihološkom planu obzirom da Novi Pazar gostuje upravo Javoru u narednom kolu Super lige koje se igra za tri dana.

“Radi se o derbiju ove runde, a Kup ima posebnu draž i donosi veću neizvjesnost nego prvenstvo. Kompetentan sam da to potvrdim, kao trener Javora igrao sam polufinale, s Jagodinom bio u finalu. Bez obzira na prateće probleme, želim uspjeh i sa Pazarom”, rekao je Dodić.

“Nedeljni duel u prvenstvu je primaran, što nikako ne umanjunje važnost sutrašnjeg meča. Zbog svih naših problema, šansu će u Kupu dobiti oni koji su imali manju minutažu. Ovo je prilika da se izbore za dres, trening i utakmice su jedino mjesto gdje se to može učiniti. Nadam se da će prepoznati priliku da se iskažu”, naglasio je Mladen Dodić.

Utakmica se igra u srijedu na Gradskom stadionu sa početkom u 13 sati. Pobjednik tog susreta će se plasirati u osminu finala najmasovnijeg takmičenja, koja je zakazana za 2. decembar. U slučaju nerješenog rezultata posle 90 minuta, odmah će se izvoditi jedanaesterci. Finale Kupa Srbije igraće se 11. maja naredne godine.

Aleksandar Nićiforović

Podeli