Društvo

Otvoren novi sporstki teren

Učenici Ugostiteljsko-turističke škole u Novom Pazaru dobili su nov sportski teren koji sadži igralište za odbojku, košarku i mali fudbal, a čiju izgradnju je finansirala lokalna samouprava.

 

Teren je obradaovao kako učenike tako i predstavnike škole jer do sada učenici nisu imali fiskulturnu salu i adekvetan prostor za trening. Ovaj prostor je jedan od pet novoizgrađenih sporstkih igrališta na različitim lokacijama gradu, a koji mladima omogućavaju kvaliteno druženje, učenicima neometano pohađanje nastave, a za ljubitelje sporta ovo je pravo mjesto za razvoj i unapređenje talenata. Kako je najavljeno novoizgrađeni teren je dostupan i omladini koja živi u blizini škole.

Projekat je uz podršku grada inicirao, Nihad Biševac, koji već duži niz godina uspješno radi na izgradnji terena za odmor i rekreaciju. Direktor Ugostiteljsko-turističke škole, Iso Ćorović, kaže da je izgradnja pravi potez, jer novi prostor obradovao kako učenike tako i omladinu u naselju.cOmladina koja živi u blizini škole, kaže da je nekada ovaj prostor bio zapušten I neuređen, i da omladina nije imal gdje da se okupi i druži.

Prva košarkaška utaknica odrigrana je loptom koja je poklon Košarkaškog kluba Ugostiteljskoj školi, kao znak podrške afirmaciji sporta. Realizacija projketa je prošla kroz nekoliko faza, od asfaltiranja i orađivanja terena, do nabavke novih koševa, golova i nophodnih sportskih sadržaja.

(A.Š.)

Podeli