Društvo

Sportki tereni u Jukovači

Otvoren je šesnaesti sportsko rekreativni teren u Novom Pazaru, koji je finansirao privrednik iz Novog Pazara Numan Bajramović. To nisu jedini radovi, koje je Bajramović finansirao u naselju Jukovača, a prema njegovim rečima u planu je realizacija nekoliko projekta u Novom Pazaru.

Ideju da ulaže u svoj kraj podržali su i predstavnici gradske vlasti sa gradonačelnikom dr Mehom Mahmutovićem na čelu.

Hotel, ukorićena reka Jošanica, sređeni putevi, a sada i sportski tereni projekti su koje je privrednik Numan Bajramović sam finansirao i na taj način pomogao meštanima Jukovače. Zalaganje za svoj rodni kraj Numana Bjaramovića podržali su i predstavnici lokane vlasti, koji su danas u velikom broju došli na otvaranje sportko rekreativnog centra u Jukovači. Mahmutović podseća da je Bajramoviću dodeljena i plaketa grada, jer je zapošljavao mlade ljude iz Novog Pazara u Rusiji.

Numan Bajramović kaže da se nada da će ovi tereni biti od koristi za meštane Jukovače. On ističe da će nastaviti da ulaže u Novi Pazar.

Sportkim terenima u Jukovači oduševljeni su i mladi fudableri kluba internacional, koji će ove terene koristiti za trening.

Uskoro će meštani Jukovače dobiti telefon, internet i kablovsku televiziju, koju do sada nisu imali

Mahmutović je najavio i otvaranje kancelarije za rad sa dijasporom, koja će se baviti uspotavljanjem bolje saradnje grada sa i uspešnih privrednika koji žive i rade u inostranstvu, a sa kojima je krajem godine planiran je i skup u ovom gradu.

Podeli