Sport

Hamad Međedović budući No 1?

O uspjesima i talentu maldog tenisera Hamada Međedovića iz Novog Pazara izvještavao je i kanal Sport klub, u emisiji Top tenis. Hamad je skrenuo pažnju na sebe već u svojoj osmoj godini kada je pokazao da je ozbiljan igrač plasirajći se u finale državnog prvenstva za desetogodišnjake nakon čega je osvojio veliki broj titula.

Hamad uskoro putuje u Ameriku, na Floridu gdje će igrati na najprestižnijim turnirima za juniore.

Ovo čudo od djeteta koje ima dvanaest godina rođeno je 2003. godine u Novom Pazaru, gdje je u Akademiji Fetić napravio prve teniske korake. Trenutno igru usavršava na teniskoj Akademiji Dejvis Kup selektora Srbije, Bogdana Obradovića koji je i njegov lični trener.

Cjeli prostor Sandzaka, zajedno sa centrom kakav je Novi Pazar je godinama unazad mjesto koje rađa velike sportiste i šampione a danas svemu je i svjedok dvanaestogodišnji Hamad Međedović. On je čudo od djeteta i  član je juniorske reprezentacije Srbije i koji se trenutno sprema za „Orange ball“ turnir koji će biti održan u Americi.

O uspjesima i talentu maldog tenisera Hamada Međedovića iz Novog Pazara izvještavao je i kanal Sport klub.

U prilogu Sport kluba se između ostalog kaže da koliko je Hamad posvjećen i koliko živi tenis govori podatak da on samoinicijativno otrči krug oko Ade ciganlije, a to je u dužini oko 8 kilometara.

Hamad ide ispred svoje generacije, i praktično ne igra turnire te kategorije, osim državnih prvenstava koje je u obavezi da odigra. Učestvuje na međunarodnim takmičenjima i u prosjeku osvoji svaki drugi i ako i tu igraju djeca starija od njega. On visinom i konstitucijom odskače od vršnjaka, udarci su mu za njegov uzrast neverovatno snažni. Hamad ima još jednu dobru osobinu, za razliku od njegovih vršnjaka ne zanimaju ga kompjuteri i igrice.

Novinar Sport kluba u priči o njemu na kraju dodaje i ovo:

“Upamtite ovo ime, Hamad Međedović, dječak koji u svojim godinama pravi bolje rezultate i od Novaka Đokovića zaslužuje to”.

Hamad uskoro putuje u Ameriku, na Floridu, gdje će igrati na najprestižnijim turnirima za juniore.

  1. Nićiforović
Podeli