Društvo

Sprovođenje projekta prijepoljskih tekstilaca

U okviru projekta „Ubrzani ekonomski razvoj kroz unapređenje tekstilne industrije“ u prijepoljskoj Tehničkoj školi u toku je obuka profesora za rad na mašini za kompjutersko modeliranje u tekstilstvu.

Nosilac projekta, čiji je cilj pokretanje tekstilne industrije u ovoj sandžačkoj opštini je Klaster tekstilaca Prijepolje, a partneri su Tehnička škola i lokalna samouprava.

Klaster tekstilaca iz Prijepolja jedan je od pet projekata koji je podržan od strane Vlade Švajcarske, Evropske Unije i Evropskog PROGRES-a. Vrednost projekta koji će Klaster tekstilaca u narednih godinu dana sprovoditi jeste 40 hiljada evra.

Nabavka mašine za kompjtersko modeliranje u tekstilstvu, koja košta 12 500 hiljada evra, stigla je u odeljenje tekstilaca Tehničke škole u Prijepolju. Profesori koji se nalaze na trodnevnoj obuci za rad na ovoj savremenoj mašini, svoje znanje po završetku obuke prenosiće na učenike ove škole.

U okviru projekta sprovodiće se i istraživanje inostranog tržišta, izlazak na međunarodni sajam i direktan kontakt sa inostranim poslovnim partnerom.

Belida Oković

Podeli