Društvo

Počela školska godina, pokloni za prvake

Danas je počela školska godina u osnovnim i srednjim školama.

 

Posebno su se radovali prvaci u Novom Pazar. Predstavnici gradske vlasti i ove godine dodeli su im poklon paketiće.

Gradonačelnik Meho Mahmutović i njegovi saradnici su pozdravili đake, obilazeći osnovne škole, i poželeli im puno uspeha.

„Grad je vama obezbedio poklone za početak školovanja, a vi svom gradu to vratite učenjem i peticama.“, rekao je Mahmutović obraćajući se prvacima.

Dodela pakteića sa priborom koji je neophodan prvacima je tradicija koja traje već osam godina. Ovog 1. septembra, grad je obezbedio 1700 paketa za đake prvake u svih 11 škola u Novom Pazaru.

Jedna od promena u novoj školskoj godini biće to što će zimski raspust biti podeljen u dva dela.

Prema Kalendaru obrazovno-vaspitnog rada za 2015/2016. godinu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, učenici će se odmarati osam dana u januaru i 12 dana u februaru.

Prvi deo raspusta počinje u četvrtak, 31. decembra, a završava se u petak, 8. januara 2016. godine, dok se prvo polugodište završava 29. januara 2016. godine.

Drugi deo raspusta počinje u ponedeljak, 1. februara 2016. godine, a završava se u petak, 12. februara 2016. godine. Drugo polugodište počinje nakon zimskog raspusta i državnih praznika – 17. februara 2016. godine.

U toku školske godine učenici imaju zimski, prolećni i letnji raspust.

Podeli