Društvo

Otvorena savremena klanica u Ivanju

U prijepoljskom naselju Ivanje u skolopu firme „Mes prom Karahodžić“ otvorena je savremena klanica. U ovaj objekat prijepoljski privrednik Selman Karahodžić uložio je preko 100 hiljada evra.

 

Firma za preradu i proizvodnju mesa „Mes prom Karahodžić“ posluje u Prijepolju vise od 20 godina, i svoje proizvode plasira na trziste kroz maloprodajne objekte. U cilju unapredjena proizvodnje i poboljsanja kvaliteta mesa ova firma preko svog poljoprivrednog gazdinstav izgradila je savremenu klanicu u sklopu koje ce se baviti i sopstvenim uzgojem stoke. Puštajući u rad ovu klanicu, član Opštinskog veća zadužen za privredu Esad Hodžić istakao je da je opština Prijepolje kao starteski cilj za njen razvoj istakla poljoprivredu za čiji podsticaj se iz opštinskog budžeta izdvajaju znacajna sredstva.

„Zbog velikog broja onih koji odlaze za poslom i napuštaju ovaj kraj, ovakvi privredni objekti, kao i malinjaci i hladnjače su garancija opstanka ljudi na ovim prostorima“, dodao je Hodžić.

Firma „Mes prom Karahodžić“ zaposljava oko 20 radnika a u novoizgradjenoj klanici bice uposlena 3 nova radnika, istakao je njen vlasnik Selman Karahodžić.

„Za samo godinu i po dana uspeli smo da izgradimo farmu za tov junadi i klanicu. Uskoro planiramo da ovde otvorimo i fabriku za preradu mesa, čime ćemo zaokružiti proces proizvodnje“, kazao je Karahodžić.

Svečanom otvaranju klanice prisustvovao je veliki broj privrednika iz Prijepolja, Nove Varoši i Sjenice, sa čijih podrucija za svoje potrebe firma „Mes prom Karahodžić“ nabavlja stoku.

Belida Oković

Podeli