Društvo

Dolazak turista jedan od bitnijih prioriteta

„Od kada je u Novom Pazaru na vlasti Sandžačka demokratska partija nastojala je da od grada napravi pristojno mjesto za življenje i unaprijedi sve potencijale ovog regiona, posebno turizam“. To je na konferenciji za novinare rekao član Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije Irfan Nurković, a povodom porasta broja domaćih i stranih turista u Novom Pazaru.

 

Turizam, veliki potencijal Novog Pazara na čijem razvoju se kontinuirano radi već nekoliko godina. Da bi turisti dolazili u Novi Pazar pored znamenitosti koje su im zanimljive, mora se obezbjediti i stabilna politička situacija, ali i omogućiti bogata ponuda i razni sadržaji.

Iz Sandžačke demokratske partije smatraju da su u tome uspjeli, obzirom na podatke o porastu broja turista u prvoj polovini ove godine.

“Statistički podaci kojima raspolažemo a tiču se turizma u Novom Pazaru govore da je u tekućoj godini naš grad posjetilo dosta više turista nego što je to bio slučaj ranijih godina. Tačnije, u prvoj polovini 2015. godine broj turista je veći za 9.4% u odnosu na prvu polovinu 2014. godine”, rekao je član Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije Irfan Nurković.

“Novi Pazar jeste grad koji ima bogato kulturno-istorijsko nasleđe i to je jedan od bitnijih razloga zašto ga turisti posjećuju. Ovom porastu je doprinjelo i to što smo tokom ove sezone imali niz kulturnih i zabavnih manifestacija koje su im takođe sigurno bile dosta interesantne”, smatra on.

“Sadnice cvijeća na trgu i šetalištu, tri pješačke zone, potpuno rekonstruisan gradski park i još mnogo drugih stvari su sigurno doprinjele da naš grad turistima bude još privlačniji”, zaključio je Nurković.

On je istakao da su od velikog značaja napori vlasti da se Novi Pazar kao turističko mjesto promoviše na brojnim sajmovima, festivalima i regatama. Od izuzetnog je značaja, smatra on, što će Novi Pazar biti predstavljen i u prestižnom turističkom časopisu “Eye Witness” autora Matta Willisa, te će tako o Novom Pazru čitati potencijalni turisti iz cijelog svijeta.

A. Nićiforović

Podeli