Vesti

”Pogledaj moju priču i postani predzuzetnica”

”Pogledaj moju priču i postani preduzetnica” , naziv je projekta koji, uz podršku Ambasade SAD, realizuje Udruženje poslovnih žena Srbije. U okviru tog projekta danas je u prostorijama Američkog kutka u Novom Pazaru odžana interaktivna radionica i panel diskusija, a potom je u Galeriji Multimedijalnog centra otvorena i putujuća izložba forografija i priča uspešnih preduzetnica.

 

”Pogledaj moju priču i postani preduzetnica” je projekat koji ima cilj da promoviše žensko preduzetništvo i da inspiriše žene da pokrenu spstveni biznis.” U sklopu takvog projekta u Novom Pazaru je održana interaktivna radionica pod nazivom ”Biti ili ne biti preduzetnica”.

Na panel diskusiji o ovoj temi su govorile poslanice Narodne skupštine Aida Ćorović i Dubravka Filipović, a svoje uspešne, poslovne priče predstavile su Sanela Zekić Hasić, vlasnica preduzeća ”Sanela In” iz Novog Pazar i Marija Ivanković Jurišić, vlasnica umetničke radionice ”Marija Hand Made” iz Šapca.

Iz Udruženja poslovnih žena Srbije u panelu je učestvovala projektna menadžerka Olivera Pantović. Ona je istakla da to udruženje, ”kao jedan od nosilaca aktivnosti Akcionag plana za podršku razvoja MSP u Srbiji, radi na tom da kroz edukaciju i promociju ženskog preduzetništva, inspiriše i motiviše preduzetnice, žene, naročito mlade da pokrenu sopstvene biznise, kroz upoznavanje sa primerima dobre preduzetničke prakse u Srbiji.”

U okviru projekta ”Pogledaj moju priču i postani preduzetnica” u Galeriji multimedijalnog centra otvorena je putujuća izložba koju čini 17 fotografija – priča uspešnih preduzetnica. Za potencijalne preduzetnice i sve zainteresovane ova inspirativna i ohrabrujuća izložba u Novom Pazaru će biti otvorena do 3.avgusta.

(S.Lj.)

Podeli