Sport

Đalović zvanično predstavljen na Gradskom stadionu

Fudbalski klub Novi Pazar zvanično je predstavio prvo pojačanje, levog beka Marka Đalovića koji se ugovorom obavezao na jednogodisnju vernost plavo-belima iz Novog Pazara. Đalović je na konferenciji za medije istakao da mu je drago što posle šest godina van Srbije, dolazi u jedan od najfudbalskijih gradova u Srbiji, Novi Pazar i da će dati sve od sebe da opravda poverenje rukovodstva Novog Pazara.

Đalović (29) je poslednje četiri sezone branio boje kazahstanskog Žetisua, a pre njihigrao je i za Srem, Bežaniju i Vojvodinu u Srbiji, kao i Mladu Boleslav u Češkoj i ruskog drugoligaša Baltiku iz Kalinjingrada.

Generalni sekretar Novog Pazara Redžep Korać rekao je na konferenciji za medije da će u Novi Pazar narednih dana doći još najmanje dva pojačanja, a da se uveliko pregovara sa igračima kojima je istekao ugovor.

„Onima koji žele da ostanu ponudićemo nove, revidirane ugovore, jer je situacija takva da se oni moraju smanjiti. Siguran sam da će se Zečeviću i Tintoru koji su produžili saradnju sa nama, pridužiti još najmanje dva „stara“ igrača, uz najmanje dvojicu novih – rekao je Korać.

On je napomenuo da se pripreme do sada odvijaju na terenu u Novopazarskoj banji i da bez obzira na tešku situaciju u klubu, igrači imaju odlične uslove za rad.

Odgovarajući na pitanja novinara Korać je rekao i da nisu tačne spekulacije o odlasku trenera Kosanovića iz kluba jer je, kako je objasnio Korać, sa njim odavno produžen ugovor.

Super liga Srbije startuje 18. jula, a Novi Pazar će u prvom golu biti domaćin Javoru iz Ivanjice.

K.R.

Podeli