Društvo

Postavljanje kamena temeljca u Brodarevu

U Brodarevu je postavljanjem kamena temeljca započeta izgradnja sportske dvorane. Ovom svečanom činu prisustvovao je potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, koji je obraćajući se građanima rekao da će Vlada obezbediti sredstva za drugu fazu izgradnje tog sportskog objekta.

Kamen temeljac, koji su postavili potpredsednik Vlade Rasim Ljajić i predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović ozvaničio je početak radova na izgradnji sportske dvorane u Brodarevu. Vrednost ovih radova iznosi 45 miliona dinara, od toga opština Prijepolje obezbedila je sredstva u vrednosti od 8 miliona dinara, dok će ostatak novca biti obezbeđen od strane Vlade Republike Srbije.

„Nadam se da ćemo u narednom budžetu obezbediti sredstva da se ovaj sportski objekat u rekordnom roku i završi. Znam da je ovde uvek postojao problem sa vodosnadbevanjem. Izradnjom fabrike vode, do kraja godine će ovaj problem definitivno biti rešen“-kazao je Ljajić.

Opština Prijepolje svake godine iz svog budžeta izdvaja značajna sredstva za obrazovanje, istakao je prilikom polaganja kamena temeljca predsednik te opštine Emir Hašimbegović.

„Ovaj objekat će biti od izuzetnog značaja ne samo za Osnovnu školu u sklopu koje će se nalaziti, već i za sve građane, kako Brodareva, tako i cele opštine Prijepolje“-izjavio je Hašimbegović.

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić osvrnuo se i na Vatrogasni dom u Brodarevu, kao i na privatizaciju FAP Livnice sa nadgradnjom i njeno preuzimanje od strane zainteresovanog kupca.

„Nadam se da će se završetkom kupovine pribojskog FAP-a od strane finske kompanije, uspešno završiti privatizacija FAP Livnice sa nadgradnjom u Prijepolju i njeno preuzimanje od goraždanske firme „Prevent“-dodaje Ljajić.

Tokom posete Brodarevu potpredsednik Vlade Rasim Ljajić obišao je novoizgrađene hladnjače u ovoj Mesnoj zajednici, kao i vodozahvat na slivu mrčkovačke reke odakle će se vršiti napajanje vodom meštana Brodareva.

Belida Šehović

Podeli