Vesti

SDA: Postupak Šuljagića krši prava manjina

Predstavnici Opštinskog odbora Stranke Demokratske Akcije u Prijepolju najoštrije osuđuju postupak direktora prijepoljske Gimnazije Ljubomira Šuljagića, koji je učenicu te škole Merimu Melunović pokrivenu hidžabom pokušao da spreči da izađe na maturski ispit i da se tako odevena pojavi na dodelu diploma.

Na konferenciji za novinare, koju je održao OO SDA u Prijepolju medijima je dostavljena pisana izjava učenice Merime Melunović, koja objašnjava na koji način je direktor Gimnazije pokušao da je spreči da pokrivena hidžabom izađe na maturski ispit i prisustvuje dodeli diploma. Prema rečima predsednika ogranka ove stranke u Prijepolju Ediba Kajevića ovakav postupak direktora Šuljagića predstavlja kršenje prava manjina zagarantovano Ustavom Republike Srbije.

Funkcioner OO SDA u Prijepolju Nedžad Hodžić, koji je takođe i član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje istakao je da je obavio razgovor sa direktorom Šuljagićem, i da je on u najvećem delu potvrdio izjavu učenice Melunović.

U OO SDA u Prijepolju ističu da je o ovom događaju obavešteno i BNV od kog očekuju da se oglase i preduzmu određene mere u svojoj nadležnosti.

Belida Šehović

Podeli