Društvo

SBB proširio digitalnu kablovsku ponudu

Konkursom za regionalne emitere, kompanija SBB uvrstila je u svoju digitalnu kablovsku programsku ponudu 5 regionalnih televizija – TV Most, TV Belle Amie, Vujić TV, Sat TV  i Regionalnu TV Novi Pazar.

Na osnovu pristiglih prijava, Programski savet SBB-a odabrao je pet regionalnih televizija koje će od sada svoj program emitovati u okviru SBB digitalne mreže. “Ovim konkursom želeli smo da našim korisnicima omogućimo više raznovrsnog sadržaja, i da se istovremeno program regionalnih televizija, koje postanu deo digitalne SBB mreže, vidi širom Srbije. To znači daleko šire od teritorije koju one danas pokrivaju.”,  istakla je Jovana Lukić, direktorka korporativnih komunikacija kompanije SBB.

Osim najgledanijih svetskih kanala, od sada će korisnici SBB-a moći da gledaju dobar i sadržajan program koji prave domaće regonalne TV stanice. “Jedna od najvećih prednosti digitalne televizije je mnogo veći izbor kanala u digitalnoj ponudi koji ćemo mi nastaviti da proširujemo i obogaćujemo novim sadržajima i ubuduće” objašnjavaju u SBB-u.

Pravo učešća na konkursu imali su emiteri sa važećom dozvolom RRA za regionalno pokrivanje, kao i emiteri koji se emituju ili su bili u pripremi za emitovanje putem DVB-T2 tehnologije i čije se sedište nalazi u gradu/opštini u kojem SBB ima sopstvenu distributivnu infrastrukturu.

Podeli