Sport

Radanović šampion Ramazanske trke

Nenad Radanović atletičar Novog Pazara pobjednik je 16. Međunarodne Ramazanske ulične trke u Novom Pazaru. Njegove klubske kolege Muamer Hasanović i Elzan Bibić osvojili su drugo i treće mjesto u  konkurenciji takmičara iz Srbije i Crne Gore.

Otvarajući 16. Međunarodnu Ramazansku uličnu trku, gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović govorio je o izvanrednim rezultatima atletičara i kvalitetnom radu Atletskog kluba Novi Pazar. Mahmutović je naglasio da se zbog njihovih rezultata i pravi Atletski stadion u našem gradu na kome ćemo uskoro imati brojna velika takmičenja.

Glavnoj senirskoj trci predhodila je trka mlađih članova AK Novi Pazar za dječake i djevojčice. U trci novopazarskih pionirki na 800 metara najbolja je bila Lidija Petrović, ispred Amre Terzić i Sajme Murić. U konkurenciji dječaka na istoj distanci najbrži je bio Amel Džakovac, drugo mjesto zauzeo je Alija Kurtanović, a treće Hamza Hanić.

Reprezentativac Srbije, Nenad Radanović slavio je na stazi dugoj 2.400 metara, u konkurenciji 21 takmičara, ispred klupskih kolega Muamera Hasanovića i Elzana Bibića. Ovo je Radanoviću prva pobjeda na ovoj atletskoj manifestaciji.

Drugoplasirani Muamer Hasanović je istakao da nije očekivao tako dobar rezultat.

Najmlađi takmičar, šesnaestogodišnji Elzan Bibić rekao je nakon trke da je zadovoljan trećim mjestom i time što je izdržao ritam iskusnijih atletičara.

Četvrti u Novom Pazaru bio je Kenijac Stenli Kipruto koji nastupa za užičku Mladost, dok je Marko Ničić iz AK Požarevac bio peti.

Direktor trke Ermin Ziljkić rekao je da je ovo do sada po kvalitetu i po uspjehu naših atletičara najuspješnija Ramazanska ulična trka u Novom Pazaru.

Organizator 16. Ramazanske ulične trke bio je Atletski klub Novi Pazar, pod pokroviteljstvom Gradske uprave Novog Pazara.

A. Nićiforović

Podeli