Društvo

DUDIĆ: DOLAZI NAM RAMAZAN NAJBOLJA ŠKOLA ZA DUŠU

Predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevlud Dudić čestitao je svim vernicima nastupajući mesec Ramazan i istako da je ovaj  mjesec prilika da se postom izleči duša od mržnje, srce od pakosti i jezik od ružnog govora.

On je u Ramazanskoj poruci naglasio da je ovogodišnji Ramazan u letnjem periodu, kada su dani dugi i topli i da je kao takav najbolja škola za dušu i izlečenje od bolesti ljubomore, licemerja i samoljublja. Sa zalaskom sunca nastupiće mjesec Ramazan 2015. godine, odnosno  1436. godine po hidžri, a četvrtak 18. jun je prvi dan posta, rekao je Predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevdlud Dudić.

On je u poruci istakao da nas ramazan uči samopoštovanju duše i njenoj želji da nadjača tjelesne strasti, samopouzdanju ljudske ličnosti i njenoj želji da živi u moralu. On je poručio vjernicima da tokom Ramazana ne zaborave slabe i nemoćne, već da im pomognu.

Predsednik Mešihata Mevlud Dudić je zamolio Boga da ramazanski ibadeti osnaže u vernicima volju za istinom, pravdom i međusobnim povjerenjem. Na kraju ramazanske poruke Dudić je izrazio uvjerenje da će Ramazan u dugim i toplim danima donijeti Allahovu milost i oporost.

(A.Š.)

Podeli