Društvo

Kavazovović: “Uzvišeni nas je pozvao da postimo kako bismo bili bogobojazni“

“U sledećih 29 dana mjeseca Ramazana potvrdićemo našu opredijeljenost za slijeđenje uzvišenih principa naše vjere, isključivo i jedino zbog Allahove odredbe da to činimo, nadajući se njegovoj velikoj nagradi “, poruka je Reisul ul Uleme Husein ef. Kavazovića u čestitici upućenoj vjernicima povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana.

On je pozvao sve vjernike da naredne dane provedu u dubokoj pobožnosti i činjenju dobrih djela. “Uzvišeni nas je pozvao da postimo kako bismo bili bogobojazni i kako bi nasu vjeru upotpunili. Taj veličanstveni poziv mi dobrovoljno prihvatamo danas, posle akšam namaza, prvog ramazana 1436. godine po hirdzri “, rekao je Reis ul ulema Husein ef. Kavazović u čestitici.

On je istakao da je Ramazan radost za duše umorne od dunjalučkih briga i odmor za tijelo.  Na kraju čestitke Kavazaović je poželio da svjetlo Ramazana obasja džemate i zajednicu kao i puno ramazanskog dobra i berekta muslimanima u BIH i Sandžaku, Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji, kao i bošnjačkoj dijaspori.

(A.Š.)

Podeli