Društvo

Grad uništio zasade maline u Kamenoj Gori

Grad praćen jakim nevremenom koji je zadesio prijepoljsko selo Kamenu Goru uništio je oko 25 hetara zasada maline. Opština Prijepolje oformila je komisiju koja je izašla na teren i procenila štetu. Preme rečima šefa stručne službe za poljoprivredu Ifeta Hamzića šteta pričinjena na malinjacima varira od 5 do 40 procenata ukupnog roda.

Miloš Ćuković iz Kamen Gore ima oko pet hiljada sadnica maline, uložio je značajna sredstva u podizanje ovog zasada, a grad koji je pre dva dana zadesio ovo područje „obrao“ je značajan deo ovogodišnjeg roda i pričinio veliku štetu kako u voćnjacima, tako i na povrtarskim kulturama. Ništa bolje nije prošao ni Milošev rođak Dragan Ćuković, koji je pozajmio novac, kako bi podigao malinjak i time svojoj porodici obezbedio egzistenciju.

Kako bi bilo utvrđeno o kojoj se šteti radi, opština Prijepolje oformila je komisiju, koja je izašla na lice mesta i sagledala stanje na terenu.

Buđetom opštine Prijepolje predviđena su sredstva za ublažavanje posledica nastalih zbog elementarnih nepogoda, pa će tako deo štete poljoprivrednicima iz Kamene Gore biti nadomešten, istakao je član Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu Zoran Despotović.

Za nabavku protivgradnih raketa iz opštinske kase izdvojeno je milion dinara, protivgradna stanica na području Kamene Gore postoji, međutim, zbog poremećenih međuljudskih odnosa u ovoj Mesnoj zajednici ove godine nije ispaljena ni jedna raketa i zbog ne sloge meštana ova protivgradna stanica nije u funkciji, dodao je Despotović.

Belida Šehović

Podeli