Sport

Prijepoljci nižu uspehe u sportu

Predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović sa svojim saradnicima upriličio je prijem za učenike osnovnih i srednjih škola koji su na sportskim takmičenjima ostvarili značajne rezultate i dostojno prezentovali svoj grad.

Hašimbegović je tom prilikom istakao da opština Prijepolje izdvaja značajna sredstva za razvoj školskog sporta, te da će nastaviti sa podsticajem mladih i uspešnih učenika i sportista.

Odbojkaši OŠ „Sveti Sava“ osvojili su treće mesto na republičkom školskom takmičenju, koje je održano na Kopaoniku, dok je mladi sportista Mirzad Dautović, učenik OŠ „Svetozar Marković“ iz Borodareva postao vicešampion u skoku u vis u pionirskoj konkurenciji. Đorđe Pjanović postao je balkanski prvak u benč presu i svetski rekorder u ovoj disciplini.

Opština Prijepolje iz svog budžeta za spport izdvaja oko 30 miliona dinara, a po rečima predsednika te opštine Emira Hašimbegovića i dalje će na sve moguće načine podržavati, kako sportske klubove i školske ekipe, tako i pojedince.

Posle brojnih televizijskih priloga o fantastičnom uspehu skromnog dečaka Mirzada Dautovića, prema rečima njegovog nastavnika Adnana Muškića javili su se atletski klubovi iz Prijepolja i Užica i iskazali želju da ovom talentovanom dečaku pomognu, kako u daljem školovanju, tako i u nastavku njegove sportske karijere.

Prijepolje je iznedrilo brojne reprezentativce, pa se očekuje da će i neki od ovih mladih nada krenuti stopama Divca, Dragutinovića, Pjanovića i Petrića.

Belida Šehović

Podeli