Vesti

Vilhelm: Novi Pazar i Sandžak privlačni investitorima

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović sastao se sa amasadorom Nemačke u Srbiji Hajncom Vilhelmom. U razgovoru sa domaćinom, gradonačelnikom Mahmutovićem ambassador Vilhelm je istakao da je uprkos dobrim uslovima mali broj nemačkih firmi prisutan na ovim prostorima, i da će se u narednom periodu saradnja sa gradom Novim Pazarom intenzivirati i kretati u pravcu dovođenja investitora.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović je sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Hajncom Vilhemom razgovarao o više značajnih tema, sa ciljem da saradnja sa Ambasadom Nemačke bude intenzivirana na svim poljima. Gradonačelnik je gostu tokom razgovora predstavio i planove razvoja ovog kraja koje Gradska uprava želi da realizuje.

“Sa ambasadom Nemačke imamo dobru saradnju i mnogo korisnih stvari u ovom gradu je urađeno uz njihovu pomoć. Nadam se da ćemo u budućnosti tu saradnju unaprediti i realizovati brojne projekte”, rekao je Mahmutović.

U prvoj zvaničnnoj posjeti Novom Pazaru ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm je sa gradonačelnikom Novog Pazara dr Mehom Mahmutovićem razgovarao i o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u ovom gradu, kao i omogućnostima za investiranje nemačkih kompanija.

Ambasador Vihelm je u prvoj zvaničnoj dvodnevnoj posjeti Novom Pazaru i tokom ovog dana imao je i druge odvojene sastanke sa predstavnicima obrazovnih institucija.

A. Nićiforović

Podeli