Društvo

Ambasador Nemačke posetio DUNP

Ambasador  Savezne Republike Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm (Heinz Wilhelm) posetio je  Državni univerzitet u Novom Pazaru, gde se sastao sa rektorom prof. dr Miladinom Kostićem.

Rektor Kostić upoznao je ambasadora Nemačke sa glavnim pravcima razvoja Državnog univerziteta.

„Svi studijski programi na osnovnim, master i doktorskim studijama na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru su akreditovani, a ova visokoobrazovna ustanova, koja sada ima  4.000 studenata, zahvaljujući integrisanoj organizacionoj strukturi od osnivanja beleži intenzivan razvoj“, naglasio je rektor Kostić.

Nemački diplomata interesovao se  o tome koje obrazovne profile  školuje ova visokoobrazovna ustanova, kao i o mogućnostima da se na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru uvedu studije nemačkog jezika.

Rektor Kostić kazao je da je to pitanje uslovljeno standardima  koje nalaže akreditacija svakog studijskog programa ponaosob, što u prvom redu podrazumeva da visokoškolska ustanova ima stručni nastavni kadar.

Prema njegovim rečima, Državni univerzitet studente upisuje isključivo na akreditovane studijske programe i prioritet je da  svojim studentima pruži kvalitetno znanje, po najvišim evropskim standardima.

Takođe, razgovarano je i o mogućnostima da se nemački jezik na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru izučava kao izborni predmet.

Podeli