Vesti

Vučić: Spremni za razgovor sa Bošnjacima

Sarajevo – Premijer Srbije Aleksandar Vučić založio se u Sarajevu za stvaranje poslovnog okruženja bez granica u regionu i poručio da je Srbija spremna da sa BiH i Bošnjacima rešava sva otvorena pitanja. Vučić se u Sarajevu sreo sa prvim ljudima Bosne I Hercegovine, a u delegaciji iz naše zemlje bio je I ministar trgovine, turizma I telekomunikacija Rasim Ljajić.

Vučić  je rekao da region, kao ujedinjeno trižište može da privuče mnogo više invesitora, ali da je za to potreban dodatan napor i strateški dijalog. Premijer je kazao da je Srbija  u Sarajevu poslala poruku stabilnosti, pokazala odgovornost i ozbiljnost, svesna da je vreme sukoba prošlo i da region samo zajednički može da napreduje.

’’Nisam ovde da bih izgovorio reči koje biste vi ili predstvanici evropske unije želeli da čujete I z akoje biste rekli da su lep govor. Ovde sam jer smatram da nam je potrebno da razgovaramo jedni sa drugima, mogo česšće. Moramo preuzeti odgovornost I brigu za našu zajedničku budućnost u svoje ruke, ne očekujući da drugi brinu o nama I da nam oni kažu šta je dobro za nas. To je naš posao i mi smo spremni da razgovaramo o teškim pitanjima I temama sa našim prijateljima iz Bosne i sa bošnjacima takođe. Potrebano nam je da razmišljamo o zajendičkoj budućnosti naših zemalja i naših naroda’’

Sumirajući posetu, Vučić je rekao da je u Sarajevu imao i važne bilateralne sastanke sa predstavnicima Islamske razvojne banke, Islamske komore i potpredsednikom turske vlade sa kojima je razgovarao o unapređenju saradnje i zajedničkim infrastrukturnim projektima za ceo region I i dodao da će naredne nedelje biti formirane radne grupe koje će raditi na pitanjima koja su pokrenuta tokom ove posete.

Senada Kalić

Podeli