Društvo

Poljoprivreda šansa za razvoj opštine

“Za razvoj privrede u opštini Prijepolje od izuzetnog značaja su industrijski i poljoprivredni potencijali, tj .da se održi ono što je ostalo od industrije i da se, na neki način, podstakne da bi opstalo.

S druge strane poljoprivreda, gde ubrajamo i malinarstvo, pokazala je u poslednje dve tri godine velike rezultate i to je nešto što je prepoznato i što moramo da podstaknemo da se još više razvija“ kazao je Emir Hašimbegović u razgoboru sa novinarima na sajmu zapošljavanja.

Već dve godine rukovodeći ljudi opštine Prijepolje vode razgovore sa predstavnicima NSZ o pronalaženju načina i modusa za podsticaj razvoja poljoprivrede što je ograničeno sa jedne strane opštim zakonskim aktima na nivou države. “Subvencionisanje na takav način nije moguće pa očekujemo od nadležnih državnih organa da se uključe u rešavanje ovog problema”, dodao je Hašimbegović.

On je naveo da prijepoljska lokalna samouprava razvoj poljoprivrede podstiče kroz poboljšanje infrastrukture i putne mreže, što će omogućiti lakši prilaz poljoprivrednim proizvođačima do svojih zasada.

“Na području Prijepolja godišnje se proizvode 3000 tona maline, plan je da se za dve tri godine ta proizvodnja podigne na 5000 tona, dok je kapacitet ove opštine proizvodnja 20000 tona maline ” istakao je predsednik.

Alem Rovčanin

Podeli