Sport

FK Novi Pazar: „Disciplinci“ izgubili obraz, sramna sankcija Zvezdi

Fudbalski klub Novi Pazar se oglasio  saopštenjem u kome se osuđuje Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, jer  je izrekla neočekivano blage kazne Crvenoj zvezdi i Partizanu zbog incidenata uoči 148. “večitog derbija”.

“Kao i cela javnost u Srbiji i mi smo zgroženi sramnom odlukom Disciplinske komisije, koja očigledno ne želi dobro srpskom fudbalu. Ružne slike sa „večitog derbija“ obišle su svet i nanele Srbiji neprocenjivu štetu, ali izgleda da članovi Disciplinske komisije rade van svih pravila, štiteći svoje pozicije. Novi Pazar je kažnjen zbog jedne petarde sa tri utakmice igranja pred praznim tribinama i novčano sa milion dinara. Pitamo se, koju kaznu bismo dobili da se i deseti deo incidenta sa stadiona „Rajko Mitić“ desio u Novom Pazaru? Tadašnji trener Partizana kažnjen je sa tri utakmice i 300.000 dinara kao pojedinac, dok je za Disciplinsku komisiju sasvim dovoljno da Crvena zvezda bude kažnjena samo sa jednom utakmicom pred praznim tribinama. Pozivamo sve članove Disciplinske komisije FSS da hitno podnesu ostavke kako bi donekle sačuvali obraz našeg fudbala, pošto su svoj već izgubili” “, navodi se u saopštenju Novog Pazara.

Podsetimo utakmica 24. kola Superlige između Crvene zvezde i Partizana, pre dve nedelje kasnila je 45 minuta zbog sukoba navijača sa policijom.

Podeli