Sport

Rizovski doneo tri boda Polimlju

U 21 kolu Zone Drina fudbaleri „Polimlja“ pobedili su „Ribnicu“ iz Mionaice sa 2:0. Junak pobede prijepoljskog zonaša bio je dvostruki strelac Rizovski. „Polimlje“ posle ove pobede zauzima sedmo mesto na tabeli sa 28 bodovo, šest manje od lidera pribojskog Fapa.

Pred početak meča pobeda je bila imperativ za izabranike trenera Čančarevića, pa su od samog starta zaigrali agresivno, što je dalo rezultat već u ranoj fazi meča. U 10-tom minutu Rizovski odlično izvodi slobodan udarac i donosi prednost „Polimlju“. Svoju izvanrednu partiju Rizovski je krunisao u 77 minutu kada je postigao i drugi pogodak na meču, nakon čega je domaći tim rutinski i mirno priveo utakmicu kraju.

„Nakon dva takmičarska kiksa u prethodnom periodu, bilo nam je jako važno da dobijemo ovu utakmicu i time overimo dve značajne pobede iz prvog i drugog kola prolećnog dela prvenstva. Rizovski je danas imao dve izvanredne realizacije, a i ostatak ekipe je maksimalno takmičarski odigrao celu utakmicu“-kazao je trener FK „Polimlje“ Ivan Čančarević.

Posle ovog poraza zonašu iz Mionice predstoji žestka borba za opstanak u ligi, pa će do poslednjeg kola borbu voditi sa Sevojnom, Brezovicom i Zlatarom.

„Sve utakmice koje smo odigrali od početka prolećnog dela prvenstava liče jedna na drugu, imamo  dosta dugo loptu u posedu, ali problem se javla u samoj realizaciji gde ne uspevamo da postignemo pogodak“-izjavio je trener FK „Ribnica“ Žarko Ivanović.

U narednom kolu fudbaleri „Polimlja“ igraju u Krupnju protiv „Rađevca“, a ono što zabrinjava trenera Čančarevića pred ovo gostovanje, jeste veliki broj povređenih igrača, pa će tako u nedelju put Krupnja krenuti bez 4-5 standardnih prvotimaca.

Belida Šehović

Podeli