Društvo

Gradska uprava osudila napad na Župljanina

Povodom napada na novinara Odeljenja za informisanje Senada Župljanina saopštenjem za javnost  oglasila se  Gradska uprava Novog Pazara.

“Grad Novi Pazar najoštrije osuđuje jučerašnji napad na novinara našeg Odeljenja za informisanje Senada Župljanina i preduzima sve potrebne mere kako bi se u potpunosti rasvetlile okolnosti tog nemilog događaja, a svi akteri adekvatno sankcionisali.

Nedopustivo je da bilo ko na svom radnom mestu bude izložen pritiscima, pretnjama i fizičkom maltretiranju zbog toga što savesno i odgovorno obavlja posao.
U cilju sprečavanja takvog ponašanja Grad Novi Pazar danas je doneo rešenje o suspenziji sa posla i pokretanju disciplinskog postupka protiv zaposlenih Lj. A i G. F. raspoređenih u Odeljenju za tehničke i pomoćne poslove Gradske uprave Novi Pazar, zbog toga što su učinili težu povredu radne obaveze, koja se karakteriše kao „Zloupotreba službenog položaja i prekoračenje ovlašćenja“, a iz razloga što bi njihovo dalje ostajanje na radnim mestima štetilo interesima Grada.

Na kraju, zahtevamo od policije i Tužilaštva da i oni do kraja sprovedu istragu i ne dopuste da ovaj slučaj padne u zaborav kako se ne bi ponovilo da, ne samo radnici Gradske uprave, nego i ostali građani budu ugroženi od strane lica koja su direktno ili indirektno učestvovala u jučerašnjem incidentu”, kaže se u saopštenju Gradske uprave Novog Pazara.

Podeli