Vesti

Premijer Vučić počasni građanin Novog Pazara

Premijer Srbije Aleksandar Vučić postao je počasni gradjanin Novog Pazara, saopštio je gradonačelnik Noovg Pazara dr Meho Mahmutović , a odlučeno je jednoglasnom odlukom odbornika na svečanoj sednici, koja je održana povodom Dana grada. Na ovaj dan odlučeno je da se jedna ulica u Novom Pazaru nazove po nastradalim zdravstvenim  radnicima, Dževadu Ljajiću i Miroslavu Veselinoviću.

Odbornici lokalnog parlamenta su dali saglasnot das povelju grada dobiju Rodoljub Stefanović, atletičar Asmir Kolašinac, Branko Djurović, Rade Prelević, Salih Prištevac, Milomir Petrović, Mithat Hajrović, hor Đulistan posthumno Safet Skenderi.  Gradonačelnik Meho Mahmutović dodelio je plaketu grada ambasadoru Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji Džuma Rašidu al Daheriju, a premijer Srbije Aleksanda Vučić je odlukom svih prisutnih odbornika postao počasni građanin Novog Pazara. Jednoglasno je usvojen I predlog da se jedna ulica u ovom gradu nazove po tragično nastradalim Novopazarcima  Dževadu Ljajiću i Miroslavu Veselinoviću. Dan grada  čestitala je i predsednica Skupštine Sadija Plojović.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović je rekao da je ovo veliki dan za ovaj grad, koji slavi 554. Rođendan I biće obeležen istorijskim događajima.

On je rekao da ljudi, kojima će biti dodeljena priznanja, kao šo su  zlatni ključ, plaketa i povelje su uradili mnogo za ovaj grad i za građane Novog Pazara u većim medicinskim centrima van grada, kada im je pomoć neophodna. 

Sve predloge na svečanoj sednici Skupštine Novog Pazara podržali su odbornici Bošnjačke demokratske zajednice.

Svečanoj sednici Skupštine Novog Pazara povodom Dana grada nisu prisustvovali odbornici SDA.

Podeli