Društvo

Donacije Domu zdravlja i Otvorenoj ruci

Novopazarski Dom zdravlja dobio je donaciju od akcionarskog društva Ukras. Reč je novom savremenom ultrazvučnom aparatu, koji je od velikog značaja za unapređenje usluge u toj zdravstvenoj instituciji.

Donaciju u medicinskoj aparaturi od istog preduzeća i doktora Šemsudina Sefovića iz nemačke klinike Bottrop dobilo je i udruženje građana Otvorena ruka.

Bogatstvo i ljudska veličina pojedinaca mere se ne samo njihovim imetkom nego i time koliko su spremni da  daju da drugima pomognu. Novopazarac Fehim Selek , vlasnik preduzeća Ukras, koje zapošljava oko 500 radnika, bez mnogo pompe, novopazarskom Domu zdravlja je poklonio  savremeni ultrazvučni aparat.

Time je Selek  pokazao da pored materijalnog bogatstva poseduje  i ljudsku veličinu. Takvim ljudima  osobina je i skromnost, pa o svom gestu nije hteo sam da govori, već je to prepustio direktoru preduzeća.

Direktor Novopazarskog Doma zdarvlja dr Ervin Ćorović kaže da će ovaj ultrazvučni aparat unaprediti zdravstvenu uslugu, te je donacija od velikog značaja za sve građane koji se leče u novopazarskim zdravstvenim insstitucijama.

Ljudi poreklom sa ovih prostora humanost kao svoju osobinu nose svuda. Tako je Šemsudin Sefović,  u Nemačkoj postao doktor klinike Bottrop, gde se leče bogati , ali nije zaboravio svoj kraj.  Novopazarsko  udruženje građana  Otvorena  ruka besplatno obavlja lekarske preglede siromašnih pacijenata. Ova organizacija naišla je na otvorenu podršku Sefovića, koji je poklonio  medicinski aparat, kako bi i pacijentima koji ne mogu da plate bila dostupna i savremena dijagnostika.

Ovo nije prvi put da Ukras pomaže Udruženju građna Otvorena ruka. Direktor Ukrasa Ishak Mavrić je danas pozvao sve privrednike da pomažu humanitarnim akcijama, kako bi olakšali život onima kojima je  pomoć neophodna.

Podeli