Sport

Zvezda padalica u Novom Pazaru

Kamerni ambijent na Gradskom stadionu, doneo je izuzetno dopadljivu fudbasku predstavu, u derbiju 21. kola, u kojoj je domaćin uspeo da sruši Crvenu zvezdu i uknjiži prvi trijumf protiv našeg najtrofejnijeg kluba u istoriji-2:1.

Potpuno zasluženo je na pleća položena favorizovana družina Nenada Lalatovića, jer je silno motivisani domaćin uspeo da demantuje sve kuloarske priče i zabeleži najvredniji trijumf u istoriji fudbala kraj Jošanice. Nije se Novi Pazar uplašio crveno-belih.Šta više, upustio se domaćin u hrabru i otvorenu borbu,naročito u prvih pola sata. Na prvo uzbuđenje se nije dugo čekalo.

Imao je Novi Pazar priliku da pripreti Rajkoviću, u 6. minutu Udarac je oprobao Radivojević,ali je mlako tukao u Zvezdinog čuvara mreže. Brazilac u redovima domaćih,Matos, stavljao je na muke čuvare u većem delu prvog poluvremena. U 14. minutu proigrao je Kecapa, koji je šutirao pored gola.

Samo 120 sekundi kasnije, plavi su poveli. Kecap je velemajstorski prošao po desnom boku i efektno se oslobodio čuvara. Usledio je centaršut ka Pavloviću, koji na efektan način matira Rajkovića-1:0.

Samo što su pošli sa centra, Beograđani su izjednačili. Cvetković je sve sam uradio. Prodro je po desnoj strani,ušao u kazneni prostor i pored skamenjene odbrane rivala, iz blizine vrhom kopačke šutirao.Lopta se od stative odbila u mrežu-1:1.

Osokoljeni brzim egalom, crveno-beli su krenuli agilnije u nastavku. Kataijev udarac sa 25 metara, završio daleko iznad prečke u 33. minutu. Uzvraća Novi Pazar,samo dva minuta potom. Radivojević je dijagonalnom pronašao Matosa,koji je u svom stilu prihvatio loptu i stuštio se u kazneni prostor. Imao je Brazilac dve solucije, da šutira,ili uposli usamljenog i slobodnog Kecapa. Odlučio se za ovu prvu i pogrešio. Njegov šut su defanzivci Beograđana izblokirali.

Mogao je aktuelni šampion do kraja prvog dela da u još tri navrata „poentira“.

Minut 38. Stojanović je kao na tacni uposlio Jovića, koji je usspeo da uputi udarac.Lopta je išla u mrežu,međutim, sa gol-linije je izbio u polje Đorđević.

U 41.minutu, idealan centaršut Lazovića sa desne strane, milimetarski precizno ka Parkeru. No, tamnoputog napadača je ova asistencija iznenadila, jer je uspeo da taj pas prosledi u gol-aut.

Dva minuta pre odlaska na odmor, pokretljivi Parker je glavom spustio loptu Joviću. Napadač Zvezde je i ovog puta zatajio.Tukao je iz izgledne pozicije volejom visoko preko gola. Niko nije ni mogao da nasluti šta će se dešavati u drugoj polovini derbija i kakav će rasplet uslediti.

Prvu šansu u nastavku,izabranici Nenada Lalatovića, imali su u 57.minutu. Anđelković je tukao snažno sa 12 metara, posle centaršuta Pavićevića i proigravanja Jovića, no, Zečević je uhvatio „živu loptu“.

U 64. minutu, Jevtović je sa preko 35 metara izveo slobodnjak,Rajković je bio na pravoj strani,poluvisoka lopta je fijuknula pored njegove desne stative.

Šta je Katai promašio u 67. minutu, spada u domen neverovatnog. Stojanović ga je sjajno uposlio.Imao je Katai priliku da bira gde da gađa,a pogodio je skupljače lopti iza gola plavih.

Kazna sledi dva minuta kasnije. Glođović je pokazao na penal,nakon igranja rukom Lazića,u kaznenom prostoru Rajkovića. Siguran sa „bele tačke“ Jevtović-2:1.

Do kraja su gosti pokušavali da na sve moguće načine ponovo zaprete Zečeviću,ali je odbrana Novog Pazara funkcionisala kao švajcarski sat. Poslednji zvižduk sudije Glođovića označio je i početak velikog,zasluženog slavlja, baš onakvog kakvo su i najavljivali u taboru Novog Pazara. Sačuvali su obraz i „skinuli skalp“, konačno i Crvenoj zvedi…

NOVI PAZAR – CRVENA ZVEZDA 2:1 (1:1)

Strelci: 1:0- Pavlović u 16,1:1-Cvetković u 18,2:1-Jevtović u 69. (iz penala)

Novi Pazar. Gradski stadion. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Vlado Glođović (Vrbas) 7,5. Pomoćnici: Đurđević (Kruševac), Kaurin (Subotica).

Žuti kartoni: Radivojević,Kecap (Novi Pazar), Pavićević,Katai (Crvena zvezda).

NOVI PAZAR: Zečević 7, Đorđević 7,5 Kostić 7, Mijić 7, Kecap 7,5 (87.Falkao -), Matos 7,5 (77.Rusmir-), Vuković 7, Radivojević 7 (63.Arsenijević 7), Jevtović 8, Pavlović 7,5, Tintor 7.

CRVENA ZVEZDA: Rajković 6,5, Lazić 6, Stojanović 6,5 (71.Orlandić -), Jović 7, Pavićević 6, Cvetković 7 (86.Avramovski-), Parker 7, Katai 6,5, Anđelković 6,5, Kovačević 6 (77.Bosančić-).

Igrač utakmice: Marko Jevtović (Novi Pazar).

OVACIJE PLAVIMA

Poslednji zvižduk Vlade Glođovića, označio je još jedno veličanstveno poglavlje novopazarskog fudbala. Nije mala stvar prvi put u klupskoj istoriji baciti Zvezdu na kolena i to bez pomoći sa tribina. Ostaće 4.april 2015. u analima Novog Pazara, kao izuzetno važan datum, antologijski i istorijski. Sa nestrpljenjem su kraj TV ekrana kraj duela ispratile i najvatreniji simpatizeri plavih. Za tili čas su se okupili ispred klupskih prostorija, čekali su jednog po jednog ljubimca i svakog nagradili ovacijama i skandiranjem. Na njihovoj „meti“ bio je i iznenađeni,ali i nasmejani strateg Milorad Kosanović, pravi lider i čovek koji je postao „ikona“ navijača. Bilo je pak i onih koji su uprkos već viđenoj pobedi crveno-belih, uzeli pozamašne svote novca, ojadivši kladionice. Tipovali su na svoj tim, a kao „korpus delikti“ s ponosom je pokazivan dobitni tiket.

Elvir Nailović

Podeli