Društvo

IPARD program dobra šansa za Novi Pazar

Konferencija na kojoj je predstavljen Program pretpristupne pomoći za ruralni razvoj 2014 – 2020 održana je u Beogradu. Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović, koji je prisustvovao tom događaju kaže da će lokalna vlast pomoći poljoprivrednicima u pripremi tehničko projektne dokumentacije, kako bi mogli da konkurišu za dobijanje sredstava Evrospke unije u okviru ovog programa.

Hasanović kaže da je ovo dobra šansa za Novi Pazar kako bi korišćenjem sredstava iz IPARD programa poboljšao uslove života I privredjivanja na seoskom području.

Evropska komisija usvojila je predlog IPARD programa Republike Srbije i opredelila 175 miliona evra za njegovu realizaciju. Program bi trebalo da doprinese povećanju produktivnosti i konkurentnosti, usklađivanju sa standardima EU, prilagođavanju zahtevima domaćeg i inostranog tržišta, kao i diverzifikaciji i razvoju ekonomskih aktivnosti i poboljšanju kvaliteta života u ruralnim područjima.

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković otvorila je konferenciju i naglasila da je Srbija, dobijanjem statusa kandidata, u mogućnosti da koristi sredstva pretpristupnih fondova EU u oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine i to kroz Nacionalni program za ruralni razvoj i IPARD program.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Konferenciju povodom predstavljanja Programa organizovalo je u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština.

Podeli