Vesti

Prijepolje: Napad na odbornika SDP

Prekinuta je sednica Skupštine opštine Prijepolje, jer je došlo do fizičkog napada na šefa odborničke grupe Sandžačke demokratske partije Osmana Ćatića. Ćatić je napadnut za govornicom od strane odbornika Demokratske partije Sandžaka Bahrije Beganovića.

U toku razmatranja predloga pravilnika o radu Javnog preduzeća Direkcije za izgradnju Prijepolja došlo je do fizičkog obračuna među odbornicima. Naime odbornik DPS Bahrija Beganović govorio je o stvarima koje nisu bile tema rasprave, a indirektno se odnose na poslove porodične firme odbornika Ćatića. Izazvan izlaganjem odbornika Beganovića Ćatić je za govornicom izeno niz objašnjenja, što je izazvalo fizički napad od strane Beganovića.

Nakon incidenta odbornik Ćatić je izjavio da ovo nije prvi put da Beganović nasrće na odbornike SO Prijepolje, dok Beganović negira da je došlo do fizičkog kontakta.

Ovaj incident osudili su predsednik OO SDP Prijepolja Esad Hodžić, kao i predsednik SO Prijepolje Vukosav Tomašević, koji je istakao da je slučaj prijavljen nadležnim organima.

Pošto je odbornik Beganović nakon što mu je izrečena mera udaljenja sa sednice odbio da napusti ovo skupštinsko zasedanje, sednica je prekinuta, a nastavak će biti kasnije određen.

Belida Šehović

Podeli