Sport

Plavi ne vole romantiku

Fudbaleri Novog Pazara uspeli su da dođu do prve pobede ovog proleća. U ponovo pozorišnom ambijentu Gradskog stadiona i teškom terenu zasluženo je savladan OFK Beograd sa 3:1.

Izuzetno dobru i kvalitetnu utakmicu karakterišu: velika želja, htenje i izgaranje domaćih koji su zajedno sa veoma dobrim „romantičarima“ odigrali odličnu i dopadljivu fudbalsku predstavu, koja je obilovala uzbuđenjima. Pripretio je domaćin u šetom minutu, kada je Radivojević šutirao neprecizno glavom na dodavanje Mijića. Opasni Dražić je uzvratio u osmom. Šutirao je snažno iz okreta, međutim Zečević je bio na visini zadatka. U 10. opet u centru pažnje najzapaženiji pojedinac susreta Radivojević. Imao je kolosalnu priliku izbio jedan-jedan sa Čupićem ali je ciljao pored gola. Dobru šansu „romantičari“ su imali u 24. minutu. Snažan pokušaj Jovanovića iskosa Zečević je ipak lako ukrotio.

Usledio je zatim gromovit šut Pavlovića iz daljine, Čupić je zaplivao kroz vazduh i efektnom paradom spasio svoju mrežu, minut 26.

Novi Pazar dolazi do zaslužene prednosti u 31. minutu. Sjajnu dijagonalu je uputio Jevtović na levi bok, loptu je prihvatio Kostić i vrlo umešno i efektno pogodio desni ugao mreže Beograđana. Četiri minuta potom Jevtović je raspalio po lopti sa preko 30 metara. Lukavo je tukao po zemlji, Čupić uz dosta napora uspeva da interveniše.

Ni u drugom delu nije manjkalo uzbuđenja, uprkos sve lošjim uslovima za igru. U sedmom minutu nastavka- izjednačenje. Prvi pomoćnik Gagić je procenio da je Tintor zahvatio loptu rukom u svom kaznenom prostoru. Dugo je trajala komunikacija između njega i glavnog sudije Anđelovskog, koji je bio dalko od mesta dogašaja. Ipak,uvažio je sugestiju asistenta i pokazao na „kreč“. Siguran sa penala iskusni Jovanović-1:1. Radost „romantičara“ trajala je nepunih 60 sekundi. Dosuđen je slobodan udarac za Novi Pazar iskosa sa leve strane, uz uzdužnu liniju šesnaesterca. Očekivao se centaršut, međutim Pavlović je rezantno tukao i kroz „šumu“ nogu uspeo da pogodi cilj i vrati svom timu prednost. Retko lep i efektan gol. Tim Dejana Đurđevića je na sve načine pokušao da se eventualno opet rezultatski vrati u utakmicu. Priliku ne koristi Andrić u 60. minutu. Lepo ga je proigrao Aksentijević, vođa navale gostiju šutira u padu glavom, Zečević još jednom iskazuje refleks. Konačan rezultat postavljen je u 64. minutu. Akciju je započeo Kecap, prosledio je pas ka Arsenijeviću na desni bok koji se izborio za dobru poziciju i snažno tukao, Čupić je uspeo samo da odbije loptu na koju je natrčao odlični Radivojević i postigao svoj treći pogodak u nastavku prvenstva-3:1. Time je stavljena tačka na zaslužen trijumf domaćina i „prvenac“ ovog proleća u dopadljivom odmeravanju snaga kraj Jošanice.

Poslednja počast nastradalima

Pre početak utakmice na Gradskom stadionu, minutom ćutanja odata je poslednja pošta tragično nastradalim u padu helikoptera, nadomak Beograda, a u kome je bilo i dvoje Novopazaraca. Gradsko veće je donelo odluku na vanrednoj sednici da nedelja,ponedeljak i utorak proglasi za dane žalosti u Novom Pazaru.

Statistika:

NOVI PAZAR – OFK BEOGRAD 3:1 (1:0)

Strelci: 1:0- Kostić u 31, 1:1- Jovanović (iz penala) u 53, 2:1- Pavlović u 54, 3:1- Radivojević u 64. minutu.

Novi Pazar. Gradski stadion. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Novica Anđelovski (Kačarevo) 6. Pomoćnici: Gagić (Negotin), Petrović (Niš)
Žuti kartoni: Đorđević, Đokić (Novi Pazar).

NOVI PAZAR: Zečević 7, Đorđević 7,5, Đokić 7, Kostić 7,5, Mijić 7 (55. Arsenijević 7), Kecap 7 (66. Borha 7), Matos 7, Radivojević 7,5, Jevtović 7,5 (77. Rusmir-), Pavlović 7,5, Tintor 7.

OFK BEOGRAD: Čupić 6,5, Aksentijević 6, Dautović 6, Liščević 6, Antonov 6,5, Zdjelar 6, Micevski 6 (73. Zarubica-), Jovanović 6,5, Janković 7, Dražić 6,5 (73. Duronjić-), Andrić 6 (65. Ješić 6)

IGRAČ UTAKMICE: Vladimir Radivojević (Novi Pazar).

(Foto:Senko Župljanin)

E.N.

Podeli