Društvo

Legalizacija oružja još bez rezultata

Legalizacija oružja, koja se sprovodi od 4. marta ove godine, u Novom Pazaru još ne daje rezultate. Iskustvo iz prethodnih sličnih legalizacija pokazuje da se vlasnici nelegalnog oružja javljaju uglavnom na samom njihovom kraju. Iz PU Novi Pazar pozivaju vlasnike da se odazovu na vreme i izbegnu nepotrebne gužve.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije od 4.marta ove godine sprovodi zakonsku legalizaciju oružja u trajanju od tri meseca. Svi zainteresovani vlasnici oružja i municije mogu to učiniti u prostorijama PU Novi Pazar radnim danom od 7 do 15.30 sati kod inspektora za oružje i municiju. Građani iz Tutina i Sjenice to mogu da učine u svojim policijskim stanicama kod rukovodioca grupa za upravne poslove i policijskih službenika za poslove oružja i municije. Tokom zakonske legalizacije građani i pravna lica mogu registrovati oružje za ličnu bezbednost , sportsko i oružje za lov.

Do danas u PU Novi Pazar nije vraćen ni jedan komad nelegalnog oružja, ali policijski službenici kažu da je i do sada praksa pokazala da građani to uglavnom čine tek pred sam kraj ovakve akcije. Svima koji vrate nelegalno oružje, za koje po zakonu ne može da se dobije dozvola, izdaje se propisana potvrda, a onima koji traže njegovu legalizaciju potvrda o prijemu zahteva koji će biti rešavan u zakonskom roku. (D.J.)

Podeli