Društvo

Počinju školska takmičenja iz poznavanja saobraćaja

OŠ “Đura Jakšić” u Trnavi svake godine je među najboljima na Manifestaciji “Šta znaš o saobraćaju”. Pripreme za školsko takmičenje već su počele, a nastavnik Šefket Hećo smatra ga će njegovi đaci i ove godine pokazati najviše znanja i spretnosti.

Nastavnik Šefket Hećo iz OŠ “Trnava” uživa poštovanje kolega i svojih učenika zbog posvećenosti poslu. Svake godine ekipa ove škole dođe najspremnija na takmičenje u okviru Manifestacije “Šta znaš o saobraćaju” i zabeleži najbolje rezultate. Za 46. manifestaciju pripreme su uveliko počele.
Seoska škola u Trnavi radi u teškim materijalnim uslovima, ali rekvizite za takmičenje sve ostale škole pozajmljuju upravo od Šefketa Heća.
I ove godine ekipa iz Trnave namerava svojim vršnjacima iz gradskih škola, zatim i iz škola u okrugu, da održi lekciju kako se poznaje saobraćaj. Cilj im je da bar neko iz ove škole stigne do državne smotre, pa za Evropsko takmičenje u Beču kako bude.
Školska takmičenja Manifestacije “Šta znaš o saobraćaju” treba da budu završena do kraja marta, a opštinsko će biti održano 26. aprila. Okružno takmičenje održava se 15.maja i ove godine domaćin će najverovatnije biti Novi Pazar.
(D.J.)

Podeli