Sport

Plavi u subotu protiv „građevinara“

U novom izdanju,sa dosta novajlija, u taboru Novog Pazara s nestrpljenjem iščekuju prolećnu premijeru na Banjici, protiv tradicionalnog rivala. Strateg, Milorad Kosanović kaže da je zadovoljan što je pripremni period,koji je bio dug konačno okončan, te da jedva čeka vojevanja za bodove. Adrenalin raste, što je, napominje,verovatno slučaj i u ostalim klubovima.

„ Jedva čekam da krenu utakmice, da vidimo gde smo i gde ćemo biti ovog proleća, jer su u našem šampionatu svi dueli jednako teški. Svejedno da li vam je rival iz donjeg ili gornjeg dela tabele.Ne postoje neke velike razlike.Morate biti maksimalno spremni,koncentrisani i imati sportske sreće,naročito u gostima, ukoliko želite dobar rezultat. Tako će biti i na Banjici. Mi Rad uvažavamo, mlada ekipa, koja ima želju da se nadmeće,ali probaćemo da pružimo maksimum u ovom momentu. Zadržali smo okosnicu sastava iz jesenje polusezone, doveli smo i novajlije,međutim imamo i nekih problema sa jednim brojem igrača, tako da ne mogu reći da nećemo biti standardni,no, nećemo biti kompletni, onako kako sam zamišljao da ovaj tim može da počne prvenstvo.
Tu pre svega mislim na Vukovića, koji je platio danak radu  na tvrdim terenima, tako da ne želim ništa da rizikujem, pitanje je šta će biti i sa Udovičićem za duel protiv Rada. Uz to, jedan broj fudbalera, još uvek nije licenciran,neki još uvek nisu stigli da uđu u sistem ovog sastava. Ali, probaćemo da kroz prvenstvo što je moguće brže to rešavamo“.
Ipak, mesta za optimizam ima,jer su se neki od pridošlica ozbiljno nametnuli i „ubedili“ Kosanovića da mogu među startere.

„Tu pre svega mislim na: Đokića, Kostića, Arsenijevića, koji su pokazali da imaju kvalitet,dovoljno dobar za naš klub. Što se stranaca tiče (Ekvadorci), tek su došli, treba vremena da se to malo bolje pogleda“, zaključio je Kosanović.

Aleksandar Nićiforović

Podeli