Vesti

Mahmutović: Godina ozbiljnih projekata

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović i narodni poslanici iz Novog Pazara, kao i predstavnici Opštine Tutin sastali su se danas u Beogradu sa potpredsednicom Vlade Republike Srbije i ministarkom saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović sa kojom su razgovarali o infrastrukturnim projektima koji trebaju biti realizovan ove godine.

Mahmutović je najavio ozbiljne infrastrukturne projekte kakvi su izgradnja puteva prema Sjenici i Tutinu, ali i zgradnja dva mosta u Novom Pazaru.

”Dobili smo uveravanja da će ove godine početi konačno da se radi put Novi Pazar- Sjenica. Kako je sastanku prisustvovao i direktor Puteva Srbije dobili smo dakle uveravanja da ove godine zaista početi da se radi taj putni pravac, ali dobili smo i uveravanja da će početi da se radi i putni pravac Nov Pazar Tutin. Ono što je konkretno za Novi Pazar značajno jeste to da ćemo ove godine sredstvima Vlade uraditi jedan veliki most u delu grada koji povezuje sa robnom pijacom, da probamo da oživimo robnu pijacu i da pristupnu ulicu jedu veliku uradimo koja bi taj most povezala sa kvantaškom pijacom, tako da taj deo vezano za robnu i kvantašku pijacu oživimo jer mnogi ljudi žive od toga. To su mali privrednici koji će sad po osnaživanju i izgradnji ove infrastrukture moći lakše da ugoste potencijalne kupce koji dolaze kod njih. Ono što je takođe izvesno i o čemu smo govorili jeste i da most u centru grada rekonstruišemo i nadam se da ćemo i to ove godine završiti” kazao je gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović.

ULAGANJA I U KOMUNALNU INFRASTRUKTURU

Mahmutović je rekao da će Grad Novi Pazar ove godine uraditi mnogo toga kad je komunalna infrastruktura u pitanju, te da će raditi na rešavaju problema kanalizacije koji decenijama unazad otežava funkcionisanje grada i život meštanima, pa će prema Mahmutovićevim rečima  rešavanje ovog problema biti među prioritetima.

Senada Kalić

Podeli